Jag JAG jag JAG

Jag och Robin hade ett deeptalk för någon dag sen där vi kom fram till att vi måste börja göra mer saker för vår egen skull istället för att bara behaga andra. Vi behöver bli mer själviska helt enkelt. 


Jag har den här veckan tagit en del beslut som känns bra. Som jag enbart gjort för min egen skull och enbart tänkt på mitt bästa när jag gjort dessa val. Robin har även gjort något för sin skull, som är hans eget intresse och inte "vårt" intresse. 
Bland annat köpte jag ett gymkort. Som är ganska dyrt men som jag vill ha för att jag njuter av att simma. Jag blir fysiskt och psykiskt utmattad. 

Jag ska sluta med sömntabletter och istället prova något som heter kedjetäcke som kan ge bättre sömn. Jag ska även efter jag fyllt år tatuera ögonbrynen. För jag tycker det tar tid att fylla i och jag är ganska rädd om min tid. 

Jag ska ställa upp för personer som ställer upp för mig. 

Jag ska sluta ställa upp, behaga och finnas för personer som bara har krav. Jag tänker inte utesluta dom ur mitt liv, bara sluta göra saker på enbart deras villkor och för deras skull. 

Jag har slutat lägga negativ energi på personer som inte är värd det. Jag tänker vara en bättre person och vara trevlig. Nu senast var det en person som jag inte tycker förtjänar framgång men som ändå fått det. Då tänkte jag först "hoppas det skiter sig" sen hann Jag snabbt ändra mig och tänka "nä, hoppas det går skitbra och att hen får allt hen vill i sitt liv. Att folk ställer upp för hen, finns där och är shysst trots att hen inte gjort det för mig. Jag hoppas hens framgång gör att hen blir mer ödmjuk, mår bättre (man mår nog inte så bra om man är taskig och inte bryr sig i hur sina vänner mår), jag hoppas att hen en dag finner sig till ro att se sin tid som lika värd som andras och inte tror sig vara mer viktig än andra och iallafall inte får andra att känna sig ledsna. Jag hoppas hen blir lycklig en dag.

Jag kommer inte dricka alkohol för att andra tycker det är socialt eller för att inte känna mig "tråkig" i deras ögon. Jag dricker när jag vill dricka. Jag är nykter när jag vill vara nykter. 

Jag ska göra saker som är bra för mig, typ träna, sova bra, äta frukost och ordentliga middagar. 

Jag ska göra saker som får mig att må bra på insidan. 

Jag ska göra saker som får mig att känna mig fin på utsidan. 

Jag ska uttrycka mer hur jag känner och vad jag vill. 

Trots om folk inte gillar mig ska inte jag berätta hemligheter, eller föra vidare saker om dessa personer för att "ge igen". Ge igen löser inget och gör inte mig gladare. Jag ska fokusera på att vara snäll och godhjärtad och skita i vad andra tycker och tänker. För andras elaka attityder och beteenden får stå för dom. Jag vill inte vara elak. 

Jag ska sluta söka bekräftelse från personer. Jag får bekräftelse av dom som är äkta. Man ska aldrig behöva "söka" bekräftelse. Om man gillar en person ligger det i människans natur att uppmuntra, bekräfta och pappa den personen - villkorslöst. 

Jag ska acceptera den jag är, acceptera att man inte kan ändra sig för att passa in, utan istället ska söka sig till miljöer och människor där man blir respekterad och accepterad som man är. Jag duger som jag är, jag är en smart, snäll tjej som bryr mig om andra. Jag ska kunna bekräfta det själv. Ingen annan ska få mig att känna att jag inte duger, att jag inte är smart nog eller värd något, för så länge jag anser att jag duger så gör jag det. 

Dessa saker kanske känns som självklarheter för många men det har inte känts självklart för mig. Någonsin. Och nu tänker jag inte ställa upp på andras skit mer. Min röst är lika viktig som andras. Mina känslor är lika mycket vända som andras. Och människor som ser sin tid, sina känslor och sina rutiner som viktigare än allt annat i universum vill mitt "nya" jag hemskt gärna slippa. Jag är trött på att bry mig mer om allt utom mig själv och sätta mina behov längst ner på listan. Och hur en del i mitt liv bara stått bredvid och sett hur jag offrar mig gång på gång utan att se det att det är förjävligt. Jag kan inte bota blinda människor. Och jag kan inte tvinga personer att kunna känna ånger, förlåtelse, ödmjukhet, tacksamhet och annat. Däremot kan jag välja att stänga dörren helt för dessa sorgsna varelser och istället öppna dörren åt mig själv - in i mig själv och mina  innersta känslor, önskningar och mål i livet för att typ för första gången gången säga "välkommen in, du har en del att städa upp här, ta tag i det NU". Kommentarer
Postat av: Sophie Thingvall

Du tog typ orden ur min mun med vissa saker du skrivit!

Jag har länge tänkt på det du skrev förut. Om hur vi väljer att prioritera våran tid. Att man ibland inte alltid behöver gymma utan vara med en vän som kanske vill ses.

Det har fått mig att fatta ett beslut att sluta söka efter uppmärksamhet av en person som inte vill ge mig det eller vill försöka vara med mig! Även om det var ett tufft beslut så mår jag bättre i mig själv.

Svar: Fan vad bra Sophie! Stå på dig och gör det som är bäst för dig. När man saknar eller känner tvivel ska man komma ihåg att den personen man brutit med tyvärr inte bryr sig. När en människa inte ser en som en vän, eller jämlike utan bara som en tillgång och resurs på deras villkor så kommer det mest troligt ta väldigt länge innan dom förstår vad dom utsatt en för. Och mest troligt kommer dom inte bry sig tyvärr. Man utnyttjar inte vänner, man sviker inte och glömmer inte någon man bryr sig om. Jag tror det viktigaste är att acceptera och bearbeta att man helt enkel brytt sig i någon som inte bryr sig i en själv. Att bli tillfreds med att man gjort en felbedömning och ödslat energi i onödan, men vara glad och stå fast vid sitt beslut att det inte ska ske igen. Du behöver inte den personen. En relation ska vara ömsesidig och är den inte det är den inte hälsosam eller fördelaktig för dig. Enbart den andra och det ska du inte acceptera :) ❤️
Frida-Linnea Pettersson

2017-02-19 @ 19:38:17
URL: http://soffoos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: