Londonguide

Nu har jag varit i London för tredje gången och älskar stället mer och mer för varje gång. Jag tänkte skriva lite vad vi gjort på resan i ett senare inlägg, och nu tips på bra ställen och saker att tänka på första gången man reser dit. 

Till att börja med så bör man jämföra olika flygbolag och vad det kostar (som vid varje resa). Nu föll det sig så att det blev billigre att resa dit med Norwegian och hem med SAS. På ditvägen landade vi på Gatwick och på hemvägen flög vi från Heathrow. Jag föredrar Heathrow av någon anledning. Framförallt för det är så smidigt att ta sig dit och därifrån. Vi åkte dit med tunnelbana vilket var mycket billigare än tåget vi tog från Gatwick.
Sen så när man ska åka en ''weekend'' bör man försöka om det går, att istället åka tor-mån då det oftast är mycket billigare än att åka på helgen. Vi åkte nu Fredag-tisdag och tog tidigaste flyget dit, och senaste flyget hem så man fick ut så mycket som möjligt av sina ''dagar''.

Något man bör komma ihåg också är att London oftast har väldigt risig standard, även om det är ett 4-stjärnigt hotell. Så läs mycket och ta tid på er att boka hotell. Och försök boka hotell nära en tunnelbanestation. Nu bodde vi på ett hotell som hette Grand Royale London och låg i Bayswater. Där kommer jag definitivt bo igen. Frukost ingick (vilket det gjorde på få andra hotell vi kollade på). Det var 2 minuters gångtid till tunnelbana och var rymliga rum (för att vara i London), fräsch toalett och exemplarisk städning. Vi betalade 5000 kronor för 4 nätter, och det är billigt för ett sånt fräscht hotell med ett sånt fint läge. 

Det bästa man kan göra i London är att köpa ett oyster card. Det är ett tunnelbanekort där man åker hur mycket som helst för 6 pund per dag. Jag skulle säga att åka tunnelbana i London är ett måste, oavsett om du bor centralt eftersom många sevärdheter ligger på ganska långt gångavstånd från varandra. 

För första gången nu när jag varit till London var det dessutom billigare att shoppa än i sverige. (Allt från HM var ungefär 10 kr billigare än i Sverige). Maten var väl ungefär samma priser som i Sverige. 

Som turist kan jag tänka mig att sakerna jag gjort i London kan vara trevligt oavsett om man åker med familjen, partner, med en kompis eller ensam. Självklart är Big Ben värt att se. London eye har jag inte åkt ännu men kommer definitivt göra det vid nästa resa. Bästa för att slippa stå i kö i hundra år är att boka biljetter på internet i förväg och gå förbi kön. St. Pauls cathedral är också otroligt fin, både invändigt och utvändigt. Natural history museeum som vi var på och kollade in dinosaurieskelett är också en upplevelse (som dessutom är gratis).Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: